יום שישי, 18 בפברואר 2011

משימה 1

א.1)טביעת רגל אקולוגית:
טביעת רגל אקולוגית היא ניסיון לכמת ולהגדיר כמדד את שטח האדמה והמים הנדרש על מנת לספק את הצרכים ולקלוט את חומרי הפסולת של אוכלוסייה בעלת אורח חיים נתון. לפי תפיסה זו דווקא השימוש במשאבים מתחדשים מהווה סיכון אמיתי למשבר קיימות, ולא השימוש במשאבים שאינם-מתחדשים. עם זאת מושג זה זכה לביקורת על כך שהחישובים מוטעים וכי הוא מוטה לטובת בתים עם יותר ילדים. המודלים של טביעת הרגל האקולוגית נמצאים בתהליך מתמיד של שיכלול ועידון, ורבים אינם תופסים אותו כאמת מידה מדויקת. (ויקיפדיה)
2)קיימות:קיימות היא היכולת להמשיך לקיים תהליך או מצב לאורך זמן ברמה קבועה מסוימת.
מושג הקיימות קיים בכל תחומי החיים, אך בעיקר מתייחסים אליו בנושאים אקולוגיים. בדמוגרפיה, אוכלוסיות בנות-קיימא הן אוכלוסיות המנסות לשמר את יכולתן לספק את צרכיהן וזאת באמצעים כגון, אימוץ של דפוסי חיים נאותים, קידום של שיתופי פעולה ומניעת בזבוז, פיתוח של טכנולוגיות נאותות, שימור וטיפוח של משאבי טבע, אנרגיה, והון אנושי. (ויקיפדיה)
בתמוונה  ניתן לראות את הזיהום בכינרת.
הזיהום נגרם כתוצאה מיצור הפסולת של האנשים,אשר נגרם כתוצאה משפיכה של כמות גדולה של שפכים ביתיים, חקלאיים ותעשייתיים לימה. חומרי הדישון וההדברה (מן החקלאות) וכן שפכים של הרפתות מזהמים את הכינרת, אשר גורמים להתפתחות של אצות, ואלה מוסיפות למי הכינרת טעם וריח לא רצויים.
הסכנות של תופעת הזיהום הן :1)הזיהום שנגרם כתוצאה מהפסולות המרובה שנמצאת בכינרת מביא להפחתה בכמות האנשים שבאים לכנרת במטרה להנות בה משחיה ורחצה במימיה.                                          
2)הפסולת והזיהום במים מורידים את איכותם וטיבם של מי הכנרת כמי שתיה נקיים ומתוקים,והדבר מביא לצורך בסינונים ובתהליכי טיהור מוגברים של המים.



 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה